Вареники з чорницями

У кожного кухаря є свої власні секрети приготування тих чи інших вареників. Оскільки літо це пора ягід, то і на нашому столі частіше починають з’являютися вареники з різноманітними начинками - в тому числі і з ягідними. Тому пропоную Вам Друзі, рецепт вареників з карпатськими чорницями (афиною). Вареники дуже поживні, корисні і смачні !!!

Гречаники з грибною підливкою

Гречаники - традиційна українська страва. Я їх люблю готувати, бо це: смачно, швидко, "багато". Тому й пропоную Вам Друзі цей рецепт.

Налисники з м’ясом

Усі галичани дуже полюбляють налисники. Налисники (млинці) – це тонеcенькі «блінчики», які готуються з рідкого тіста, яке підсмажується на сковорідці. Ці "блінчики" начиняються начинкою і знову підсмажуються. Це вже налисники ! Не зважаючи на зовнішню простоту й не вигадливість цієї страви, існує безліч рецептів тіста, варіантів начинки і способів їхньої подачі до столу. Особисто я найчастіше готую налисники із начинкою з грибів, сиру, яблук, вишень, брусничного густого варення ..., які подаю до столу зі сметаною (або варенням чи медом). А із м’ясною начинкою я їх готую як повноцінну і не звичайну другу страву на недільний чи святковий обід. Пропоную цей рецепт і Вам, Друзі !!!

Перець, фарширований грибами

Пропоную смачне блюдо, яке можна приготувати і взимку !

Тертюхи з грибами в сметані

Друзі, пропоную Вам свій рецепт приготування тертюхів. Тертюхи - це картопляні млинці, які мають велику популярність у нас галичан. Основним інгредієнтом цієї страви є терта картопля. Власне, від способу приготування млинців - тертої картоплі - й походить назва тертюхи. Для галичан тертюхи з грибами в сметані є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення.

Кутя

Традиційно на Святвечір кожна господиня/господар готує 12 страв. Бо в українській Християнській традиції - це символізує 12 Апостолів. І центральною стравою є кутя. З куті розпочинається Свята Вечеря. І закінчується нею. Після чого виголошуються побажання. На місці, де має стояти кутя, - покуті, підкладаю під скатертину сіно. На нього і ставлю святковий горщик з кутею, прикривши його хлібом з дрібкою солі.

Яєшня з шинкою

Зранку в нас постійно виникає проблема - мало часу !!! Чи є вихід !!! Є !!! Пропоную смачне, ситне блюдо, яке в змозі приготувати будь-хто !!!

Голубці (на Святвечір)

Пропоную львівський рецепт приготування однієї з найголовніших пісних страв для Святої Різдвяної Вечері. За основу рецепту я використав народний традиційний рецепт приготування голубців на Львівщині на Святвечір.

Шашлик екстремала

Мій шашлик надзвичайно ніжний і з багатим смаком !!! ©Alex Nowak™1987-2012

Грибні відбивні

... неймовірно смачні гриби-парасольки /парасолька дівоча/, приготовані за моїм рецептом /аналогічно можна готувати і делікатесні види голубіньок/;... подаю з відвареним рисом або картоплею, заправлені соусом, ... з салатом з свіжих овочів ...

Сторінки:
1
2
попередня
наступна