Рецепти   patelnya

Домашня ковбаса з баранини і ліверу

Домашня ковбаса з баранини і ліверу

  • Вид: Закуски
  • Час: 2 ч.
  • Складність: Важко

Доволі складна в приготуванні але надзвичайно смачна домашня ковбаса.

Інгредієнти:

баранина – 200 г,
селезінка – 1 шт.,
печінка – 300 г,
легені – 200 г,
нирки – 2 шт.,
бараняча кишка – 1 м,
рис – 1 склянка,
цибуля – 2 шт.,
вода – 2 склянки,
сіль, чорний мелений перець, паприка та спеції – за смаком,
біла ріпчаста цибуля, зелена цибуля та зелень кропу – для оздоблення.

Спосіб приготування

1. Баранину, печінку, селезінку, легені та нирки ретельно вимити, почистити від плівок і змолоти на м’ясорубці. Додати рис, дрібно порізану цибулю, сіль, чорний мелений перець, паприку та спеції за смаком, долити воду і ретельно все перемішати.  
2. Баранячу кишку добре промити. Один кінець зав’язати, а в інший повільно випускати фарш за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці. Коли кишка наповниться, зав’язати другий кінець. 
3. Покласти ковбасу в каструлю з холодною водою і на слабкому вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, наколоти ковбасу в багатьох місцях виделкою або товстою голкою. Після закипання води варити ковбасу на маленькому вогні 45-50 хвилин. 
4. Готовудомашню ковбасувийняти з води, порізати на шматочки, посипати чорним меленим перцем та паприкою, півкільцями ріпчастої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, посіченою зеленню кропу і подавати до столу. 
5. Баранячі кишки зазвичай вже продаються добре промиті і підготовлені до використання. Якщо ж ви купили свіжі непочищені кишки, тоді їх потрібно вивернути навиворіт і добре протерти зі сіллю. Опісля кишки замочити на кілька годин у кефірі – і специфічний запах зникне. 

 Субпродукти для приготуванняхасіпудомашньої ковбасиможна використати свині або яловичі.


Більше рецептів на patelnya.com.ua

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • loveinlove
1