Рецепти   patelnya

Гороховий суп

Гороховий суп

Смачнючий гороховий суп за класичним рецептом української кухні.

Інгредієнти:

яловичина - 600 г,
горох - 1 склянка,
морква - 1 шт.,
цибуля - 1 шт.,
спеції, цибуля зелена, сіль і перець - за смаком.

для грінок:
хліб з висівками - 2-3 великих скибки,
олія рослинна - 1 ч. ложка,
пряні трави - за смаком.

Спосіб приготування

1. Горох перебрати, промити і залити 1 літром води. Залишити відмокати години на 4. Воду злити. 
2. М’ясо з цукровою кісточкою залити 2 – 2,5 літрами води і варити при середньому кипінні приблизно 1,5 години. Обов’язково в процесі варіння прибирати з поверхні бульйону піну. Можна готувати суп на готовому курячому або яловичому бульйоні. 2. Моркву почистити, натерти на тертці. Нашаткувати білу і зелену цибулю. 
3. Хліб нарізати невеликими кубиками. Викласти на деко, покрите папером для запікання, трохи скропити олією, посипати прянощами (сухими або свіжими) і поставити в духовку, розігріту до 180-200 градусів хвилин на 10, потім вимкнути і залишити ще трохи підсушитися. 
4. З готового бульйону вийняти м’ясо, відокремити його від кісток, кістки викинути, філе нарізати на порційні шматки, повернути їх назад в бульйон. Або додати в суп у самому кінці приготування. У киплячий бульйон викласти горох. Варити хвилин 10. Потім додати цибулю і моркву, варити хвилин 15-20. Додати спеції за необхідності. 
5. Подавати гороховий суп з грінками і зеленою цибулею.


Більше рецептів на patelnya.com.ua

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • nemongol
  • ВВП
3