Рецепти всі:

всі
не у співтовариствах
у співтовариствах

Картоплянка

Вітання панству! Під час посту на «Спасівку» мо’ зготувати ласу, пісну «Картоплянку» з молодої картоплі та помідорів, що робиться зі свіжої городини. Пам’ятаю, бабця готувала неодноразово її влітку 1983 року, а я брався обтереблювати бульбу. Це є оригінальниј рецепт в одному примірнику, де більше ніде не існує. Але я дещо змінив јого, осучаснивши, а саме: натомість кам’яної солі запропонував «Екстру», а замість пахучої олії — рафіновану. Також бабця пряжила помідори, порізавши їх на декілька частин, а не терла на тертушці. Назву ж так само вигадав іншу, бабця називала її наче… «Пісна печеня». До речі, це є одна з најукоханіших моїх страв у минульщині, нарівні з компотом, зготовленим з різноманітної свіжої садовини. Через те без жодних вагань раджу її панству!

Кетчуп «Українськиј» (Консервація)

Кетчуп — соус, до складу якого входять томати, оцет, сіль, перець та інші спеції. Іншими словами, це рідка приправа до страви. Кетчуп — нове слово на Вкраїні. З’явився він разом з різноманітними соусами у скляних слоїках під маркою «Uncle Ben's» 1993 року. Хоча кетчуп вважається шкідливим для здоров’я продуктом, зате смачним. А шкідливі продукти не такі вже шкідливі, якщо приготовані вдома, бо не містять барвників, загусників, консервантів, крохмалю. Власне, маю рецепт цієї заправи ще від 1998 року. Причому з 2-х рецептів кетчупів, що маю, представляю панству најкращиј. Смакує з будь-якою другою стравою, та подається в соусниці. Залишається лише побажати панству натхнення та удачі в приготуванні цього чудо-соусу.

Салат З Рисом (Консервація)

Багато ґазд ј ґаздинь заготовляють різноманітні салати на зиму з овочів, щоб в холодні зимові дні порадувати своїх близьких смачними заготівлями. Якщо в такі овочеві салати додавати рис, салат стає не лише смачніше, але ј ситніше! Відкриваєте взимку баночку такого салату, і ось є дуже смачниј, ароматниј, ситниј, повноцінниј «Сніданок туриста». Маю цеј рецепт ще з середини 80-х рр. минулого XX ст., називаю јого «Рис з овочами», і хчу запропонувати вам спробувати приготувати такиј незвичајниј салат на зиму. Јого можна подавати до столу і як окрему легку закуску, і як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Печеня З Сиром

Печеня — популярна в Україні страва зі запеченого або смаженого м’яса та картоплі. Вона входе до складу мајже всіх урочистих гостин, які відбуваються не в піст. Готуватися може різними способами. Отже, пропоную панству один з варіянтів приготування печені, що на мою думку, виходе смачно, слово гонору, але доволі дорого. Одначе, ця страва чудово пасуватиме до врочистостеј і свят у поєднанні з олів’єм і грибами.

Ячмінне Пиво

Пиво — алкогольниј напіј середньої міцності, що виготовляють ферментацією ячмінного, кукурудзяного, або рисового солоду. Пиво в дом. умовах почали варити в монастирях. Зараз варити пиво вдома може кожен охочиј. Спадкові бровари в один голос заявляють, що пригот. пива — справжнє мистецтво. Звісно, потрібне і спец. устаткування, що мо’ як виготовити своїми руками, так і купити в господарчих крамницях. У наш час безліч фірм готові запропонувати домашні міні-броварні за порівняно невисоку ціну від $50 до $1000. Најскладнішим етапом броварного процесу є пригот. сусла. Тривалість цього етапу склада в домашніх умовах від 5-и до 7-и годин, тому најбільший розквіт домашнє броварство набуло в момент появи солодового екстракту — концентрату пивного сусла, що готовиј до зброджування. Проте пивне сусло мо’ виготовити як самостіјно так і купити в прод. крамниці. Такиј готовиј пивниј екстракт вже містить необхідні для отримання пива інґредієнти — ячмінниј солод і хміль і варити нич не тре’.

Помідори Квашені З Гірчицею (Консервація)

Заготовлюєте на зиму червоні баклажани тобто помідори з «фазенди»? Для цього пропоную панству чудовиј рецепт помідорів з гірчицею! Він простиј і смачниј. Спробујте — не пошкодуєте!

Огірки З Заквашуванням (Консервація)

Крамнична консервація містить чимало «хімічних» додатків — консервантів, стабілізаторів, підсилювачів смаку та запаху, штучних барвників, тому ј не дивно, що ґазди надають перевагу продукції домашнього приготування, бо вона, ясна річ, корисніша для організму. Якщо заводська банка з огірками може стояти і рік, і навіть два в крамниці, то домашню не варто так довго зберігати, краще її за потреби одразу ж використати. Не дуже корисними для організму є ј насичені маринади, які пригнічують здорову мікрофлору кишечнику, послаблюють діяльність травного тракту. Тому маринованими овочами раджу не зловживати. Така їжа має властивість «вимивати» кальціј з організму, а отже сприяє розвитку такої недуги, як остеопороз. Дітям до п’яти років мариновані овочі, а також гриби взагалі не варто давати. От чому я пропоную панству квашені огірки, бо то натуральниј, квашениј, а не маринованиј продукт.

Печериці Тушковані

Печериця або шампіньјон має французьке походження та перекладається просто як гриб. Печериці — один з нечисленних сортів грибів, що вдало піддалися культивації. Неабиякою мірою це сталося через їх невибагливість та безпеку. Шампіньјон можна зїсти сирим без боязні отруїтися. Натомість не можна пригощати лісовими грибами дітеј, літніх людеј, вагітних жінок та мам, що годують немовлят. Гриби зеленушка, синяк-дубовик та деякі інші містять речовини, які тільки при взаємодії з алкоголем викликають бурхливе отруєння. Тому, власне, щоби не отруїтися дикорослими грибами, ліпше споживати штучно вирощені печериці, купуючи їх у крамницях. Не варто купляти гриби на стихіјних базарах чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціјонарних ринках, де вони проходять відповідниј контроль. Рецептів приготування печериць безліч. Я розповім панству про один з них, що дуже смакує мені.

Яблучні Конфітури (Консервація)

Звичајно мо’ виростити яблука власноруч, але як їх зберегти без втрат? Адже відомо, що яблука не лежать у льосі тривалиј термін. У такому випадку мо’ спробувати частину їх пустити на конфітури консервовані, що нагадують повидло. Конфітури — то є продукт уварення, подрібнених плодів і ягід з додаванням у кінці варіння цукру. З власного досвіду повідомлю панству, що ця страва, в якості начиння для пиріжків або як намазки на канапки, виходе неабиякою смачною.

Шоколадне Масло

Це, можна сказати, не запозичениј рецепт приготування шоколадного масла. Я, власне, хчу порекомендувати панству натуральні, справжні, чисті продукти. В сьогодення, на жаль, їх можна споживати лише приготувавши власноруч. Нех панство побереже своє здоров'я і, будь ласка, не купля дешевих продуктів! Подејкують, що в маслі є холестерин. Зате воно поживне і смачненьке! Спробујте!

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна