Рецепти   Olenk@

Заварне тісто

Заварне тісто

Ідеальний варіант для вишуканих десертів, а також для цікавих і пікантних закусок, якими ви точно здивуєте своїх гостей.

Інгредієнти:

125 г вершкового масла
5 курячих яєць
1 склянка води
1 склянка пшеничного борошна
дрібка солі

Спосіб приготування

Беремо склянку або чашку, або піалу (що вам зручніше) ємністю 200-250 мл.

Відміряємо 1 склянку води у сотейник із подвійним дном, додаємо до води вершкове масло та сіль.

Даємо розтанути маслу, змішатися з водою і сіллю. Чекаємо коли суміш закипить.

Після закипання додаємо склянку борошна (таку саму, як відміряли воду), вимикаємо плиту та ретельно вмішуємо борошно. Це можна зробити звичайною столовою ложкою.

Ми маємо отримати однорідний шматок тіста, який зовні нагадує картопляне пюре.

Для того, щоб зрозуміти, чи можна додавати яйця, притиснемо тісто вказівним пальцем, якщо вдається утримати палець на кілька секунд, щоб не обпекти його - можна додавати яйця.

Яйця додаємо по одному. Після того, як ми вбили одне яйце - ретельно і швидко перемішуємо тісто, потім так само друге, третє і всі інші яйця.
Це потрібно для того, щоб яйця не встигли зваритися на гарячому тісті.

Коли всі яйця поступово будуть вмішані, ми отримаємо гладке і густе тісто.
Якщо його взяти на ложку і спробувати викласти на пергамент, воно не має сповзати самостійно, або розтікатися.

В цей час наша духова шафа вже розігріта до температури 200оС.
Наше деко вкриваємо пергаментом та відсаджуємо  на нього наше тісто на відстані 5 см один від одного.
Найкраще це робити за допомогою кондитерського кутового конверта, але якщо такого немає підійде звичайна ложка. Її розмір залежить від того, якого розміру вироби ми хочемо отримати (чайна, десертна або столова).

Виклавши на деко усе тісто, відправляємо його у духову шафу. Спочатку випікаємо за  температури 200оС 15 хвилин, потім, не відкриваючи духову шафу зменшуємо температуру до 150оС та випікаємо ще 20 хвилин. Разом виходить 35 хвилин.
Після приготування можна залишити наші вироби у вимкненій шафі ще на 5 хвилин, це зробить скоринку хрумкою.

Наповнювати заварні кульки можна будь-чим.
Найрозповсюдженіша начинка це, звісно, класичний заварний крем. Але його можна зробити оригінальним додавши цитрусовий присмак або шоколад.
В Україні дуже полюбляють крем із вареного згущеного молока, до якого можна додати смажені волоські  горішки.
Чудовою начинкою буде солодкий сирний десерт із фруктами (полуниця, малина, банан тощо), а зверху можна вкрити шоколадною глазур'ю.
Проте, заварне тісто досить універсальне, до нього чудово смакують і солоні начинки.
Наприклад, м`який вершковий сир із зеленню, а як сюрприз можна вкласти у середину шматочок того ж таки  волоського горіха або маслини.
Або тартар із лосося з авокадо - просто чудово.
А ще, можна розтерти вершкове масло, авокадо, додати крапельку свіжого укропу, підсолити злегка. Охолодити трохи і в середину додати червоної ікри. Вийдуть кульки, які ми помістимо у середину заварного тістечка - розкішна закуска.
Чи, наприклад, бюджетний варіант - терті крабові палички, варені курячі яйця і домашній майонез. Можна додати зелень за смаком.
Або зовсім просто - паштет, просто будь-який паштет (курячий, печінковий, м`ясний, грибний)

Експериментуйте та смачно куштуйте!






/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Обычная таблица";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 8, з них друзів: 0.

  • gallakt
  • Joxoxo
  • NikNarod
  • puppetmasta
  • Tas371
  • Аniram
  • Ирина-Ирис
3

26.02.17, 19:14Відповідь на 1 від Каsсандра

дякую

326.02.17, 13:27

ДЯКУЮ!!!!