Рецепты   qaz5

Добра паска

Добра паска

Дуже добра паска до Великодня - пухка, з ніжним смаком.

Ингредиенты:

інгредієнти:
жовтки яєчні – 3 шт;
дріжджі пресовані – 35 гр;
цукор – 100 гр;
масло вершкове – 75 гр;
вершки домашні – 2 ст.л;
борошно пшеничне – 0,5 кг;
молоко – 80 мл;
родзинки – 40 гр;
сіль – 5 гр;

Способ приготовления

Джерело рецепту - http://receptystrav.com.ua/svyatkovi-stravy/341-dobra-paska.html 

Приготування доброї паски:
В нагріте до 36-38 градусів молоко додати по 1 ст.л цукру та борошна, все перемішати. Потім додайте туди подрібнені дріжджі і залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.

Добра паска


Масло розтопити, яєчні жовтки збити з цукром, родзинки промити водою.

Добра паска

Добра паска

Добра паска


Коли дріжджі підійдуть вилити їх у миску з половиною борошна. 
Додати туди розтоплене масло, збиті з цукром яєчні жовтки, сметану, сіль, родзинки і все перемішати. 

Добра паска


Додайте поступово другу частину борошна, замісити тісто. Тісто необхідно вимішувати не менше 15 хвилин. Тісто для паски повинне бути м’яким.

Добра паска


Миску з тістом накрити рушником, залиште у теплому місці на 1 годину. Тісто повинне збільшитися у два - три рази.

Добра паска


Готове тісто викласти у змащені вершковим маслом форми на висоти і залишити, щоб підросло на висоти форми. 

Добра паска


Помазати зверху збитим жовтком і поставити випікатися у попередньо розігріту до 180 °С духовку. Випікати меншу паску 30 хвилин, більшу 35-40 хвилин.

Добра паска


Охолоджені паски оздобити глазур'ю та посипати пасхальною посипкою.

Добра паска

Добра паска


Веселої Пасхи та приємного смаку!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 18, из них друзей: 0.

  • kardiff
  • ksenUA1
  • Kseo
  • milanyaa
  • Nasik
  • ufkf
  • антей
  • Без ГМО
  • белка15
  • ВВика
6

126.03.15, 08:35

Смотрится аппетитно. И главное - замес на 2-3 пасочки, как раз то, что мне нужно. Спасибо.

226.03.15, 08:40

И я думаю стоит еще ванилинчика добавить

329.03.15, 13:13Ответ на 2 от Без ГМО

Спасибо!

48.04.15, 15:19

И кардамончика! Супер!

520.04.15, 14:31

Выпекала по этому рецепту, только состав умножила на 2.
Пасочки получились очень вкусными.
Спасибо за рецепт.
На гробки тоже планирую испечь.