Рецепты   qaz5

Помідори половинками на зиму

Помідори половинками на зиму

  • Кухня: Домашняя
  • Время: 60 мин.
  • Сложность: Легко

Для консервування помідорів половинками найкраще підходить сорт помідорів «сливки», беріть не перестиглі плоди. Це простий рецепт з фото смачних маринованих помідорів половинками на зиму.

Ингредиенты:

інгредієнти:
помідори – 1,5 кг на трилітрову банку;
кріп;
петрушка;
лавровий лист;
часник;
перець горошком;
цибуля;
олія – 2 ст. л;
оцет – 4-6 ст. л.

маринад ( з розрахунку на 1 трилітрову банку)
сіль – 2 ст. л;
вода – 5 ст;
цукор – 6 ст. л;

Способ приготовления


Помідори помийте і поріжте половинками.
Ці помідори можна закривати в 3-х, 2-х, 1.5-ра, літрових банках ( я брала літрові банки). Помийте, простерилізуйте банки, кришки.

Помідори половинками на зиму


На дно банки покладіть петрушку, кріп, порізану пів кружечками цибулю ( на літрову банку половинка цибулі), лавровий лист, 5-7 горошин чорного перцю. 

Помідори половинками на зиму


Далі викладаємо порізані на половинки помідори. Зверху на помідори наливаємо не повну ложку олії, 1.5 – 2 ст. л оцту.

Помідори половинками на зиму


Варимо маринад. Висипте у воду сіль, цукор і доведіть до кипіння. Потім прохолодить маринад і залийте помідори вже холодним маринадом.

Накрийте банки металевими кришками і поставте їх стерилізувати: з розрахунку літрові банки на 4 хвилин, 1.5 літрові банки на 5 хвилин, 3 літрові банки на 7 хвилин.

Закручуємо банки металевими кришками і перевертаємо їх до повного вистигання помідор.

Помідори половинками на зиму

Помідори половинками на зиму


Приємного Вам смаку! 

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
показать всех

В избранном: 10, из них друзей: 0.

  • Galanta
  • gurina-l
  • irunos
  • kardiff
  • Olga Mozgova
  • sunnykid
  • Viktoria-74
  • Ок сана
  • тыквочка
  • УмочКа))
3