Рецепты   Bimep

ГРУЗДІ на швидку руку

ГРУЗДІ на швидку руку

Починається грибний сезон і люди тягнуться до лісу. Серед грибів часто зустрічаються грузді і так само часто їх оминають. А дарма! Пропоную рецепт, завдяки якому цей гриб може стати в ряд Ваших улюблених без особливих зусиль і матеріальних витрат.

Ингредиенты:

грузді,
чорний перець,
лавровий лист,
сіль,
олія,
цибуля

за бажанням:
сметана,
гвоздика,
кріп,
часник

Способ приготовления

Грузді замочити на добу, щоб
вийшла вся гіркота: білі – 1 день, чорні - 2 дні, воду змінювати 2-3 рази/день.
Потім ретельно очистити.



Залити гриби холодною водою
і варити з моменту закипання 20 хв. Потім воду злити, залити свіжу і ще
проварити 20 хв.

Після цього додати чорний
перець горошком, лавровий лист, гвоздику і сіль. Якщо будете додавати часник чи кріп,
то робіть це тільки в кінці.



В салат одавайте побільше цибулі з олією або сметаною.



Чудово буде з картоплею.
Смачного! :)

Фотографии блюда

  • Добавлено автором

В избранном: 3, из них друзей: 0.

  • Galanta
  • Аniram
  • ЭниЯ
4

13.06.13, 05:50

прошу уточнення. після того, як другий раз закипіло і додали сіль, перець та інше, ще повинно кипіти? чи нехай настоюється, як в маринаді? якщо вони на кшалт маринованих, то скільки повинні бути в розсолі? і в такому випадку чи потрібен оцет?
ось ще один рецепт грибів які "часто їх оминають" http://cook.i.ua/user/643046/8867/

23.06.13, 16:28Ответ на 1 от vilga

Вже ПІСЛЯ 2х проварювань додаються приправи, кипіти не повинно.
В розсолі гриби залишають на смак (зазвичай 45 хв. - 1,5 год.).
Оцет? Не знаю, спробуйте, але я роблю без нього.

33.06.13, 16:30

дякую

44.06.13, 15:31

а я эти грибы найти немогу, а Вы говорите "оминають", смакота!

54.06.13, 15:47Ответ на 4 от Пинченок

Якщо зараз знайти не можете, це тому, що це літній гриб і їх сезон ще не настав. А коли настане, мене тут не буде, тому рецепт викладено завчасно.