Рецепты   Наталя-4198

Хліб житньо-пшеничний в мультиварці

Хліб житньо-пшеничний в мультиварці

Готувала сьогодні такий хлібчик, вийшов дуже смачним і ароматним.

Ингредиенты:

борошно пшеничне - 300 г
борошно житнє обдирне - 100-150 г
мед - 40 г
солод ферментований - 15 г
сухі дріжджі - 11 г
оливкова олія - 40 мл
олія соняшникова - 10 мл
вода - 280 мл
сіль - за смаком

Способ приготовления

Пшеничне і житнє борошно просіюємо у глибоку миску.

Додаємо сіль, солод, дріжджі і перемішуємо.

Вливаємо тоненькою цівкою воду, додаємо мед та оливкову олію.

Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси.

Чашу мультиварки змащуємо соняшниковою олією.

Викладаємо у чашу мультиварки наше тісто і розрівнюємо, легенько приминаючи його.

Закриваємо кришку і знімаємо паровий клапан мультиварки. Встановлюємо програму ХЛЕБ, час приготування становить 3 год. : 1 год. на те, щоб тісто підійшло, 1 год. на випічку з однієї сторони і ще 1 год. на випічку з іншої сторони. Якщо у вас програма ХЛЕБ не включає час для того, щоб тісто підійшло, можна поставити на режим ЙОГУРТ на 1 год, а потім на ХЛЕБ на 2 год. Або просто поставити у теплому місці, щоб тісто само підійшло і тоді вже поставити випікати на 2 год.

Через 1 год. наше тісто підійшло.

Ще через годину перевертаємо хліб на другу сторону і ставимо далі випікатися (ще на 1 год).

Виймаємо хліб з мульварки і даємо йому повністю охолонути.

Смачного ;)



Джерело: http://gotuemo.pp.ua/vypichka/khlib-zhytn-o-pshenychnyy/
© Готуємо разом - найкращі рецепти українською

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
0