Пшеничне і житнє борошно просіюємо у глибоку миску.
Додаємо сіль, солод, дріжджі і перемішуємо.
Вливаємо тоненькою цівкою воду, додаємо мед та оливкову олію.
Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси.
Чашу мультиварки змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо у чашу мультиварки наше тісто і розрівнюємо, легенько приминаючи його.
Закриваємо кришку і знімаємо паровий клапан мультиварки. Встановлюємо програму ХЛЕБ, час приготування становить 3 год. : 1 год. на те, щоб тісто підійшло, 1 год. на випічку з однієї сторони і ще 1 год. на випічку з іншої сторони. Якщо у вас програма ХЛЕБ не включає час для того, щоб тісто підійшло, можна поставити на режим ЙОГУРТ на 1 год, а потім на ХЛЕБ на 2 год. Або просто поставити у теплому місці, щоб тісто само підійшло і тоді вже поставити випікати на 2 год.
Через 1 год. наше тісто підійшло.
Ще через годину перевертаємо хліб на другу сторону і ставимо далі випікатися (ще на 1 год).
Виймаємо хліб з мульварки і даємо йому повністю охолонути.
Смачного ;)
Джерело: http://gotuemo.pp.ua/vypichka/khlib-zhytn-o-pshenychnyy/
© Готуємо разом - найкращі рецепти українською
Комментарии
Добавить комментарий