Співтовариство «СТРАВИ на СВЯТО»

Інші співтовариства

Всі рецепти користувача Голубка

Рецепт приготування панакоти

Рецепт приготування панакоти

Смачно і гарно

Інгредієнти:

вода – 3 ст. л.
желатин – 2,5 ч.л.
молоко – 1 стакан
вершки – 1,5 стакана
цукрова пудра – 0,5 стакана
ванілін (стручок ванілі)

Спосіб приготування

  1. Почнемо
    з желатину. Заливаємо желатин водою і залишаємо, щоб набухав. У
    каструлю вливаємо молоко, вершки, цукрову пудру, ванілін (або стручок
    ванілі розрізаний навпіл). Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до
    кипіння.
  2. Знімаємо каструлю з вогню, витягуємо ванільний стручок, додаємо желатин та добре розмішуємо до повного розчинення.
  3. Беремо
    формочки (підійдуть форми для кеків, невеликі склянки) та розливаємо
    суміш (змащувати нічим не потрібно). Як охолоне, ставимо в холодильник
    до застигання. Це станеться приблизно за 4 години, але краще щоб
    панакота постояла в холоді ніч.
  4. Коли наша панакота застигне,
    наливаємо в піалу гарячої води, опускаємо в неї формочку з панакотою на
    кілька секунд і перевертаємо десерт на тарілку.
  5. Залишилося
    прикрасити. Традиційно панакоту подають з ягідним соусом і прикрашають
    ягідками малини, чорниці або полуниці. Також оригінально на панакоті
    дивитиметься листочок м’яти.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • светик 2209
0